dance præsenterer
Nøx

fre. 24 nov. 2023 Kl. 20.00
Forsalg fra 100,-

Med sin hårde opdragelse og dybe kærlighed til hiphopmiljøet i bagagen, skriver Nøxdansksproget rap på et højt teknisk og yderst raffineret niveau.

Hendes univers er fyldtmed afmagt, eufori, sex, sorg, absint, traumer, smerte, sovs, cigaretter og kringletkærlighed, der sidder som røg i tynde luftlag. Teksterne rammer direkte og gårrentind. Musikken rummer popæstetik, elektroniskebeats og melodiske finesser. Og så er det fedt at danse til.

Med debutsinglen ”Nu”i2020 kom Nøx på alles læber. Nummeret har både rystet fast P3-airplay af sig ogværet på soundtracket i DR-serien ‘Salsa’. Rapperen fulgte op med debut albummet Walk of Shamei 2021, hvor hun for alvor demonstrerede sin respekterede status på den danske hiphopscene ved at inddrage features som Klamfyr og Josie Amadonna.

2022 blev året, hvor Nøx slog sig fast som et af de stærkeste nye live-navne i Danmark. Først indtog hun sommer festivalerne Oppenheimer og UHØRT–senere fyldte hun Pumpehuset med et selvarrangeret show og en kæmpe hiphop-fest, der bød på gæstersom Pede B og Tue Track. Hendes sublime live-performanceer blevet fremhævet af Soundvenue, Undertoner og ikke mindst GAFFA, der kastede roser og fem stjerner efter hende koncert.

Med lunger som tjære og øjne så røde som ny slikkede bolcher har Nøx netop udgivetsinglerne ”Koldt Udenfor” og ”Karma bby”, der bl.a. fortæller om et opgør med en fucked up musikbranche, som man hverken vil være en del af eller slippe fra. Hun er ikke bange for at gøre sig bemærket og sige fra–eller pille dig ned med velformulerede og intellektuelle ordkløverier. Rygtet siger, at Nøx er sulten og har været i studiet længe, så vær beredt på overraskelser og endnu flere enestående udgivelser fra rapperens bord..