Mentalt pusterum - projekt for unge under uddannelse

Mentalt Pusterum

Med støtte fra Velux Fonden gennemfører Kulturmaskinen, med udspring i Tekstilværkstedet projektet: Mentalt Pusterum'.

Er du én af de mange unge studerende, som i en periode af dit liv ikke trives?
Måske sover du dårligt om natten, har tankemylder, føler dig alene, er angst for ikke at slå til, og føler dig nedtrykt og uden energi, eller du har andre symptomer, der fortæller dig, at du ikke trives?
Hvis du kan nikke genkendende til nogle af disse symptomer, så kan vi tilbyde dig et kreativt pusterum, hvor du i fællesskab med andre får mulighed for at bruge helt andre sider af dig selv.

Kreativitet, fællesskab og fordybelse
Vi tilbyder dig et ugentligt åndehul i fællesskab med andre unge i vores skønne, kreative værksteder, hvor du får mulighed for at kreere noget, der gør dig glad. Du vil blive mødt af kompetente kursusledere, der - med udgangspunkt i dine og de øvrige deltageres forudsætninger – vil tilrettelægge et kreativt forløb med mange forskellige discipliner indenfor håndværk og håndarbejde. Eksempelvis: strik, hækling, broderi, syning, recyckling, tekstilfarvning/tryk, ler og meget mere.


Der vil også blive inviteret spændende kreative personer indenfor, og arrangeret ture til steder, der kan inspirere dig i din kreative udfoldelse. Vi kan således tilbyde dig et fællesskab, der byder på mange spændende input, og hvor der både er plads til fordybelse, snak, god stemning og omsorg.
Det er ikke et terapeutisk forløb, men du kan opleve, at det at fordybe dig kreativt og glemme dig selv for en stund, kan have en terapeutisk virkning.

Hvad kræver det at deltage?
Du skal være mellem 18 og 25 år og indskrevet på en uddannelse. Ligeledes skal du i en periode have oplevet manglende trivsel. Er du midlertidigt sygemeldt fra dit studie, er det ikke en hindring. Det kræver ingen særlige håndværks- eller håndarbejdsmæssige forudsætninger. Du skal blot have lyst til at udfolde dig kreativt, så hjælper vi dig med resten.

Informationsmøder

Vi afholder vores næste informationsmøder i september/oktober 2024. Hold øje med opdateringer for yderligere detaljer.

Forskning viser, at dét at kunne give sig hen til kreativ fordybelse, frigiver stoffer i hjernen (dopamin og serotonin), der kan reducere stress, angst, depression og andre fysiske og følelsesmæssige reaktioner på overbelastning.


(Kilde: Sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk.
Håndarbejdslærer, Psykolog, ph.d. Anne Kirketerp, 2020.)