Kulturmaskinen præsenterer
Afsky

fre. 29 nov. 2024 Kl. 20.00
Forsalg 180,-

”Al den skønhed vi går glip af fordi vi skal dø”

Afsky, er Ole Luk’s soloprojekt (også Heltekvad og tidligere Solbrud), som tagerudgangspunkt i traditionel black metal, blandet med elementer fra folkemusikog doom samt en blanding af vildskab og melankoli.Afsky så dagens lys tilbage i efteråret 2015, hvor første udspil, en EP på 3numre blev selv-udgivet digitalt og senere på cd.

Siden er det gået stærktfremad. Foråret senere fulgte en single med musikvideo til, som senere blevgenudgivet på EP’en i vinyludgave af tyske Vendetta Records. Senere fulgteførste fuldlængde ”Sorg” i 2017, ”Ofte jeg drømmer mig død” 2020 og enakustisk EP ”I stilhed” fra 2022.Afsky blev ikke skabt med henblik på at være et liveprojekt, men mere etpersonligt project for Ole. Et sted hvor alle ideer kunne samles og blive tilvirkelighed.

Senere på opfordring er Afsky blevet et liveband. Gennem de sidstepar år har Afsky delt scener med bands som: Wolves in the throneroom,Winterfyltteth, Uada, Mork, Spectral Wound, Mayhem, Panopticon mfl.I 2023 (15.03.23) udkommer Afsky's 3 Album med titlen ”om hundrede år” med6 skæringer, som er den mest personlige plade hidtil ifølge Ole selv som siger: Om hundrede år, skiller sig ud på den måde, at jeg har taget udgangspunkt i noget som ikke udspringer af noget negativt. En hyldest til livet om man vil.Jeg ville se om det var muligt for mig at lave en plade der som sådan ikke om handler noget negativt eller hvor der er rettet en kritik mod noget man er i mod, som meget lyrik i metal ofte tager udgangspunkt i, mit eget inkl..

Jeg havde lyst til at lave noget i min verden anderledes for at prøve noget nyt. Det handler om livet og om følelser. Følelsen af at vide at man skal afsted en dagog ikke være her mere. Tanker om at dem man elsker på et tidspunkt ikke erder mere. Tanker om at livet er enestående og dermed kostbart og at man ikkeskal smide det væk. Tanker om at der er noget jeg gerne vil nå mens jeg er herpå jorden.Musikalsk vil jeg sige at musikken på dette album, til tider er noget af bedstejeg synes jeg har præsteret.Arbejdet med pladen har sat mange tanker i gang i mig selv. Det er ubestridt det mest personlige jeg har lavet og jeg har været på en rejse inden i mig selvmens arbejdet har stået på.

Live lineup 2023

Simon Frenning Sørensen, trommer.

Simon Skotte Krogh, guitar.

Martin Jørgensen, bas