Kulturmaskinen præsenterer
Efterklang

ons. 13 nov. 2024 Kl. 20.00
Forsalg 295,-

I over tyve år har Efterklang udfordret grænserne for eksperimentel, elektronisk, følelsesmæssig kammer-pop. Den danske trio bestående af Mads Brauer, Rasmus Stolberg og Casper Clausen fortsætter en kreativ rejse, der har bragt dem tættere sammen, selv når deres liv udvikler sig i forskellige retninger.

Som skolevenner udgav Efterklang deres debutalbum "Tripper" i 2004, en dynamisk plade af sparsom elektronika og rig harmoni, der vandt dem international anerkendelse. I løbet af årene har de opbygget en hengiven fanbase, ikke kun med deres filmiske, rummelige og fængslende kompositioner, men også med deres vedvarende eksperimenter og inklusivitet. Efter at have udgivet "Piramida" i 2012, tog trioen sig tid væk fra den traditionelle albums cyklus, hvor de dannede Liima med den finske percussionist Tatu Rönkkö, medforfattere af den dybtgående opera "LEAVES: The Colour of Falling" som en del af Copenhagen Opera Festival og deltaget i den Berlin-baserede PEOPLE festival. Denne rejse kulminerede i "Altid Sammen" fra 2019, et samarbejde med det belgiske barokensemble B.O.X, som voksede til en Efterklang-plade. Bandets seneste album, "Windflowers", kom i 2021, og i 2024 vender bandet tilbage med udgivelsen af deres ottende studiealbum via City Slang.

Efterklangs konstante innovation og åbenhed for samarbejde strækker sig ud over bandets kerne medlemmer og ud i lytternes verden. Igennem deres historie har gruppen engageret sig i ideer, der bryder med traditionen, og introduceret deres publikum som en del af den kreative proces. Fra at opfordre til DIY-visninger af dokumentarfilmen "An Island" til at fremme musikundervisning med deres initiativ "Efterkids" og danne publikums kor på deres sidste turné, søger de konstant øjeblikke af forbindelse. Essensen af samhørighed genlyder gennem bandets fortid og nutid og har aldrig føltes så vital.

Nu deler de ny musik gennem deres "Developed" platform, hvor fans inviteres til at samarbejde og reagere, mens de lytter til de nye numre for første gang. Samarbejde og fællesskab har altid været Efterklangs kompas, og gruppen fortsætter med at lede efter nye måder at opbygge en meningsfuld korrespondance med deres publikum på, for at være opfindsomme og inkluderende. "Vi vil ikke spille for folk, vi vil optræde og lave musik sammen med folk," forklarer Rasmus.